riool-ontstoppen
De beste manier om een verstopt riool te reinigen

september 29, 2022

Wat is een verstopt riool en hoe los je het op?

Wat is een verstopt riool?

Een verstopt riool is een verstopping in de afvoer. Het kan door alles worden veroorzaakt, van een klein takje tot een grote boomtak. Hoe kom je er vanaf? Riool ontstoppen Den Haag kan worden opgelost in een paar stappen!

Er zijn verschillende methoden die mensen gebruiken om het probleem op te lossen. Een daarvan gebruikt een plunjer om de verstopping te verwijderen, terwijl anderen misschien meer geavanceerde hulpmiddelen gebruiken, zoals een boor of zelfs professionals inschakelen.

Hoe de afvoer los te koppelen van de gootsteen of badkuip?

De gootsteenafvoerslang moet worden losgekoppeld van de gootsteen of het bad voordat u de plug kunt verwijderen.

Om de afvoerslang los te koppelen van de gootsteen of badkuip, moet u eerst de watertoevoer afsluiten door de kraan aan de onderkant van uw gootsteen dicht te draaien. Gebruik vervolgens een schroevendraaier om de slangklem los te draaien en schuif deze over een van uw vingers. Trek aan beide uiteinden van de slang totdat u ze kunt loskoppelen. Gebruik daarna een sleutel of tang om uw plug los te schroeven en te verwijderen.

Om uw afvoerslang weer aan te sluiten nadat u uw stekker hebt verwijderd, moet u er eerst voor zorgen dat u alle waterbronnen hebt uitgeschakeld en vervolgens het ene uiteinde van uw nieuwe slangklem op het ene uiteinde van uw oude slangklem aansluiten. Trek vervolgens aan beide uiteinden van elk stuk totdat ze strak tegen elkaar aan zitten en draai elke klem vast met een sleutel of een tang.

Hoe de inzet uit de onderkant van een gootsteenplug te verwijderen?

Dit is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Als u een van hen bent, zal dit artikel u helpen.

Als het om de gootsteenplug gaat, kun je twee dingen doen: verwijder het inzetstuk uit de onderkant van de plug of verwijder de verstopping uit de afvoer.

Wat is de beste oplossing voor het opruimen van een verstopte afvoer?

Afvoerreinigers zijn een soort chemische stof die kan worden gebruikt om afvoeren te ontstoppen. Ze werken door het verstopte materiaal af te breken en het vervolgens uit de leiding te spoelen.

U moet een afvoerreiniger gebruiken zodra u merkt dat uw gootsteen, badkuip of een ander afvoersysteem verstopt is. Hoe eerder u het gebruikt, hoe gemakkelijker het is om uw afvoer te ontstoppen. Als u uw riool ontstoppen Utrecht wilt laten doen door een externe partij raden wij regio riool aan!

Uitgelicht

Meer artikelen

Huis en tuin

Slotenmakersbeveiliging en bedrijven

Wat is Slotenmaker Beveiliging? Expert Slotenmaker in Den Haag is een bedrijf dat slotenmakerdiensten levert. Door onze jarenlange ervaring in de slotenmakersbranche hebben we ontdekt

Lees verder »